Home » Lipnomeer » Winteractiviteiten rondom het Lipnomeer

Niet alleen zomers, maar ook in de winter is het Lipnomeer een prachtige vakantiebestemming. Op en nabij het meer is veel te doen, zowel voor cultuurliefhebbers als voor sportievelingen.

Schaatsen op het Lipnomeer - Foto: Czechtourism.com

Schaatsen op het Lipnomeer – Foto: Czechtourism.com

Schaatsen op het Lipnomeer

Van december tot maart kan op het Lipnomeer worden geschaatst. Een toertocht over het bevroren meer is écht een aanrader. Al schaatsend kun je genieten van de mooie witte omgeving en als je wilt pauzeren, maak je een stop in een van de gezellige dorpen aan de oevers. Sla zeker de koek-en-zopie niet over. De typisch Tsjechische variant bestaat uit bier of iets sterkers met heerlijke gegrilde worst. Een unieke vakantie-ervaring!

Skiën en langlaufen in de omgeving

In de winter bieden het Lipnomeer en de nabije omgeving ook veel mogelijkheden voor skiërs en snowboarders. In Kramolin vind je goede pistes met blauwe en rode afdalingen. Meer ervaren wintersporters kunnen terecht in Hochficht, dat zo’n half uur rijden is. Langlaufen kan vlakbij, maar ook op de vele loipes in het prachtige Boheemse Woud.

Culturele uitstapjes

Doe je liever iets cultureels? Bezoek dan de historische stad Cesky Krumlov, die ’s winters een sprookjesachtige aanblik biedt. Ook de vele kastelen in de nabije omgeving zijn een bezoek meer dan waard.