Home » Lipnomeer » Kanoën op de Moldau

Als je op vakantie actief wilt zijn en tegelijkertijd op een spectaculaire manier het landschap wilt ontdekken is kanoën een perfecte activiteit. In Europa is kanoën op de Moldau en het Lipnomeer een populaire vakantieactiviteit, hele families gaan dan het water van de rivier op om het landschap te verkennen. Verschillende bedrijven organiseren enkele of meerdaagse tochten over de rivier en het meer, maar ook vanuit campings kunnen tochten ondernomen worden.

Trajecten over de Moldau

Kanoën over de Moldau en het Lipnomeer kan via verschillende routes, afstanden en tijden. Zo zijn er tochten van 10 kilometer, maar voor de echte die-hards kunnen er ook tochten gemaakt worden van meer dan 30 kilometer. Een populair kort traject is bijvoorbeeld het traject vanuit Vyssi Brod naar het kasteel van Rozmberk. Deze 10 kilometer lange tocht gaat door een vrij rustig gedeelte van de Moldau maar heeft met het passeren van drie stuwen nog enige uitdaging.

Een van de populairste trajecten om te kanoën over de Moldau is het bijna 20 kilometer lange traject van Nove Spoli naar Zlata koruna. Tijdens deze kanotocht vaar je dwars door het prachtige plaatsje Cesky Krumlov, wat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Na Cesky Krumlov volgt een prachtig stuk door de bossen alvorens je de finish in Zlata koruna bereikt.

Een goed traject voor beginners is de romantische vijf kilometer lange tocht vanuit Lenora door het Czech Forest National Park. Hier meandert de rivier rustig door het landschap en kun je echt optimaal genieten.

Een kano of een raft?

Om te kanoën over de Moldau en het Lipnomeer kan gekozen worden uit verschillende vaartuigen. Groepen kunnen kiezen voor een raft waarbij iedereen in dezelfde boot plaatsneemt, daarnaast zijn er ook kajaks en kano’s beschikbaar.

Een van de bekendste aanbieders van kanotochten in het gebied is Inge Tours, gevestigd in Vyšší Brod.