Home » Isle of Wight » Natuurpark Shanklin Chine

De kloof Shanklin Chine op Wight is al sinds 1817 een toeristische trekpleister op het eiland. De waterval en prachtige natuur bezorgen jou en je familie gegarandeerd een unieke dag.

Een prachtig natuurpark

De kloof Shanklin Chine in Wight wordt omringd door een waterval en heeft unieke planten en dieren. Laat je onderdompelen in dit kleine paradijs langs de mooie wandelpaden en kom helemaal tot rust. De kans is groot dat je er rode eekhoorns tegenkomt, aangezien deze beestjes hier erg graag verblijven. De lichtere plekken in het park en de vijvertjes zorgen ervoor dat verschillende soorten planten en dieren hier hun thuis hebben.

Shanklin Chine - Foto: Jon Curnow (Flickr)

Shanklin Chine – Foto: Jon Curnow (Flickr)

Als je even wilt uitrusten tijdens de wandeling kan je een zelfgemaakte scone en kop thee krijgen in de Tea Room of de Fisherman’s Cottage bezoeken op het strand naast de klif met heerlijke, traditionele schotels en lokale biertjes.

Leuk en leerzaam

De hele familie kan hier een leuke dag beleven, ook de kinderen. In de Shanklin Chine zijn er namelijk verschillende stopplaatsen langs de wandelpaden met infoborden en kleine voederplaatsen. Zo kan je misschien roodborstjes of zelfs eekhoorntjes uit je hand laten eten! In het informatiecentrum kan je meer te weten komen over PLUTO, de pijpleiding onder de zee uit WO II die onder de kloof doorliep.

Shanklin Chine
3 Chine Hill, Shanklin, Isle of Wight
www.shanklinchine.co.uk